23 Oktober 2014

Should Learn More and More

As you know, everyone has their own targets, so am I. So two weeks ago, I was sick and I could not sleep at all........ In the morning I went outside my bedroom with a headache and I felt very dizzy. Bad news, I had to do TOEFL prediction test in my uni. I had to do that test right in the moment because I need the certificate as soon as possible (in my department, if we want to hold a thesis seminar, we should submit TOEFL prediction certificate, and we should get at least 450).

All my classmates got a subsidy from our department so we only pay 30k for that test with LIA (normally we should pay 400k-ish). So I did the test in a really bad condition. I got my lunch with my friends, then I went to see the doctor, and thanks God I finally could sleep.

Bad things happened in the next week, the result was coming. Bad news, I could not reach my personal target. Good news, I get more than that minimum standard score so I would say that I am ready to hold a seminar when my thesis supervisor ask me to do next month. Actually, I am lucky because only a few student who passed the minimum score... But still, the result brought me down personally.

Last week, I got a chance to represent my friends from IPB to give an appreciation speech to our sponsors in Goodwill (my scholarship) Get Together event. I had prepared this speech weeks ago since Bu Mien (secretary of Goodwill Foundation) called me. Of course I was nervous, it was my first speech in english, what if those bule-bule sponsors didn't get my speech, what if they had no idea what am I talking about? I had to speak after Mrs. Gilly from ANZA give her speech. Would it be jomplang (seriously, what is jomplang in english)?

Beside God and my parents, this quote help me tough.

'If you're not scared then you're not taking a chance. If you're not taking a chance then what the hell are you doing anyway?' - Ted Mosby.

Then the day arrived, I still nervous but I did it well although I cut some sentences hehe. Good news again, I got a big pack of chocolate because I asked one question to Mr. Aryo as a keynote speaker.


The run down

Spot me!

Last month, I bought this book. Actually I do not really into fiction but Haruki Murakami's and Paulo Coelho's are worth reading. After read Norwegian Woods (now I am looking for the movie), I decided to bought Kafka on The Shore in english. Imported book is a bit expensive than the translation edition but it's okay. I learned a lot of vocabulary because of this book. It made me realize that my vocab is very poor -___-


haven't finish it yet

And... look at this one. I just check my name out in Urban Dictionary and I found this hahaha! I open urbandictionary.com to learn some slang words and this site is highly recommended. You'll know what BAE means, etc.

thank you urban dictionary


It's been three weeks and I haven't return to Jakarta yet. I am not usually like Bogor Dramaga this much but I'll be in my grandparents' home this weekend because my daddy will come to visit me! Goodbye :* (like anyone reads my blog huh)

11 Oktober 2014

Rusa di Istana Bogor

Kamis lalu aku pergi di siang bolong bareng Niha, Aji & Rienri ke Kantor Sop Duren Lodaya. Ada personel tambahan, yaitu Nika, yang langsung ketemuan disana karena dia orang Bogor jadi nggak berangkat dari kampus. Kami mau wawancara pihak Sop Duren Lodaya untuk tugas praktikum manajemen mutu. Singkat kata, kami beres wawancara.

Usai wawancara, atas rekomendasi Aji & Rienri, kami makan di Baso Gulung Mas Bragi. Tadinya sih aku, Nika & Rienri mau makan sop duren, tapi Aji & Niha nggak suka bau duren huhu. Tapi yaudah deh, dulu aku udah pernah makan di Sop Duren Lodaya sama Rienri & Galih sih. Dan... baso gulung mas bragi enak banget! Sayangnya nggak sempet difoto karena kami terlanjur lapar dan menghabiskan satu mangkok penuh.

Aku, Aji, Niha & Rienri naik angkot 08A dan berhenti di depan Istana Bogor untuk pindah ke angkot 03. Sambil menunggu, si Aji yang belom pernah menyentuh rusa di Istana Bogor berniat membeli kangkung dari pedagang yang nongkrong disitu dan memberi makan rusa-rusa dari luar pagar.

Rusa di tepi jalan alangkah lucunya

aji semangat beli kangkung 2 ikat buat rusa

aku takut kena liur rusa

Habis ngasih makan rusa, aku baru mikir.... ini legal nggak sih? Semoga nggak apa-apa ya dik rusa.

Donor Darah?!

Beberapa minggu lalu aku hadir ke Festival Kebangsaan; Indonesia Community Network 2014 di Jakarta Convention Center (JCC) untuk jagain booth Sanggar Juara. Tahun ini rame banget!

Kak Ajeng dan salah satu pengunjung booth

Yang serunya lagi adalah... ada ruang untuk donor darah dari komunitas Blood4Life. Aku dan Visda yang belum pernah mendonorkan darah kami sebelumnya-pun memutuskan untuk coba donor darah. Februari lalu walaupun aku jadi panitia acara donor darah yang super besar, aku nggak bisa donor darah karena pada saat itu aku lagi sakit dan sedang mengonsumsi obat-obatan secara rutin.

Jadilah aku dan Visa menghampiri ruangan donor darah. Kami melakukan registrasi untuk mengisi formulir data diri, riwayat penyakit, golongan darah, dll. Setelah mengisi formulir, salah seorang petugas mengambil sampel darah kami dengan menusuk jari kami (SAKIT)! Sang petugas mengecek hasil darah yang diambil dari jariku dan beliau berkata, "Hmm... HB-nya kurang ya. Nggak bisa donor darah,"

APA?! Padahal aku udah semangat.

jariku sakit habis ditusuk

ruangan donor darah

Syukurlah ternyata si Visda bisa diambil darahnya jadi kami nggak sia-sia ke ruangan donor darah. Aku bisa jagain Visda kalau tiba-tiba dia pingsan (?). Visda ketakutan...

"Kak, kok si mas-mas itu lemes gitu sih jadinya?"
"Kak, ntar kalo aku pingsan angkutin ya"
"Kak, kok lama banget ya diambil darahnya,"

-______-

rekaman saat Visda diambil darahnya


Bagi kalian yang bisa donor darah, tolonglah donorkan darahnya. Banyak orang diluar sana yang butuh darah tambahan untuk bisa bertahan hidup. Donating a pack of your blood wouldn't hurt :)

Hanamasa Gratisan

Aku & Galih sedang berusaha menabung untuk makan di Hanamasa, seperti pada kasus makan sushi di postingan ini, untuk makan yang mahal-mahal harus nabung dulu dan biasanya momen yang bagus untuk makan-makan makanan mahal adalah usai ujian.

Tapi rupanya kalo kata peribahasa, pucuk dicinta ulampun tiba.

Bulan Mei lalu seperti biasa aku & Galih ikut training rutin dari Goodwill, yayasan beasiswa kami. Trainer bulan itu adalah Bang Yos Dappu. Trainingnya seru banget hahahah tentang leadership. Kami dibagi menjadi dua kelompok. Ada beberapa games dan ujung-ujungnya... seri.

Tiba-tiba Bang Yos bilang, "Sebenernya saya udah menyiapkan uang untuk pemenang games ini. Tim yang menang mendapat 1,5 juta. Tim yang kalah mendapat 500 ribu. Tapi... yang menentukan tim yang menang adalah masing-masing dari tim kalian sendiri,"

Akhirnya setelah diskusi yang hening-hening menghanyutkan... tim aku (maksudnya tim yang ada akunya) diputuskan jadi pemenang. Hore!

Baru beberapa bulan kemudian, alias bulan ini kami memutuskan untuk piknik di Kebun Raya Bogor (KRB). Para anak-anak Universitas Indonesia (UI) belum pernah main ke KRB. Tadinya yang konfirmasi ikut banyak, tapi ternyata pada H-1 juga banyak yang membatalkan hadir. Jadinya cuma beberapa orang yang ikut.

di pintu kebun raya bogor
batal masuk KRB, foto-foto doang

Rencanapun berubah, karena uangnya banyak dan sebaiknya dihabiskan hari ini, kami jadinya mau makan di restoran aja dan diputuskanlah Hanamasa sebagai lokasi makan siang kami. Untung banyak yang enggak datang, jadi kami bisa makan makanan mahal. Betapa bahagianya~


Tim Goodwill: Bu Mien dan Kak Mierna

usai makan sepuasnya

Terimakasih Bang Yos! Terimakasih teman-teman yang nggak dateng!

06 Oktober 2014

Pop Art for Android and Blog


I do love old comic strip since forever, especially the western one like marvel. This kind of art is classified as one of pop art style. What is pop art? Oh you can find the answer by just clicking this wiki page or googling for another references.

Yesterday I searched some app in the playstore that related to pop art, then I found a theme launcher for android called Dodol (seriously, I am not joking, it named Dodol) and it has pop art theme! I changed my phone theme and it absolutely makes me happy everytime I look at my phone screen hehehe.

pop art theme for android from dodol launcher
Okay now I might be look a little bit obsessed because I also changed my blog template this morning into a pop art template. I made my own header and got some pop typhology and artwork so here it is... It seems more cheerful than the old one, right?

my brother made a cartoon picture of me for my blog header

space theme

pop art theme!

There's no way you could download this pop art blog template anywhere because I made it by myself and I won't share it. I want to keep it exclusive. I know I'm cool, you can give me applause :P